niedziela, 15 czerwca 2014

pasta z jajek i awokado

Trochę zmieniona pasta jajeczna z dodatkiem bardzo zdrowego awokado. Choć owoc ten jest w smaku dość mdły, odpowiednio doprawiony staje się bardzo smaczny. Moja rodzinka zaakceptowała tą pastę bez zastrzeżeń. Z podanych składników wychodzi jej dość sporo - nam starczyła na kolację i na śniadanie. Warto się skusić!




Składniki :

awokado (dojrzałe) - 1 sztuka
jaja - 3 sztuki
czosnek - 1 ząbek (opcjonalnie czosnek granulowany - szczypta)
majonez - 3 łyżki
sól, pieprz

Awokado myjemy i obieramy, pestkę usuwamy a miąższ kroimy w drobną kostkę. Jaja gotujemy na twardo i rozgniatamy widelcem. łączymy z awokado, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majonezem i przyprawami. Smarujemy pastą chleb (nie trzeba wcześniej smarować chleba masłem - majonez w zupełności wystarczy).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz