poniedziałek, 14 lipca 2014

jagodowa zupa

Ci którzy mnie dość dobrze znają wiedzą, że jagódki to mój ukochany owoc. (zresztą moja córka właśnie tak ma na imię!) Dlatego też, w sezonie staram się najeść ich jak najwięcej. Dziś zrobiłam zupę jagodową. Niestety zupę gotuję tylko dla siebie - reszta rodzinki nie jada takich "wynalazków". Nie, to nie - więcej dla mnie! Ja uważam, że jest przepyszna. Pewnie są osoby, które tak jak ja, też ją lubią.


składniki :

jagody - 1 szklanka
woda - 1/2 litra
cukier - 2 łyżki (lub więcej w zależności od indywidualnych upodobań)




Jagody umyć i wsypać do garnuszka, zalać wodą i dodać cukier. Gotować na małym ogniu około 15 minut.  Można zupę zmiksować blenderem (ja nie miksowałam). I zupa gotowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz