niedziela, 27 lipca 2014

pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami

I znów nie obyło się bez blendera :-) Tym razem, przy jego pomocy zrobiłam bardzo smaczną pastę na kolację. Ponadto dodatek tuńczyka trochę "ugłaskał" moje kulinarne sumienie, które niejednokrotnie krzyczy, że jemy za mało ryb!!!
Polecam, bo robi się ją szybciutko i starczy jeszcze na śniadanie do pracy.


składniki :

puszka tuńczyka (może być w sosie własnym, ale mój był w oliwie) - 1 sztuka
pomidory suszone - 8 sztuk
twarożek lub serek biały kanapkowy - 4 łyżki
sól, pieprz



Tuńczyka w sosie własnym odsączyć z zalewy ( jeśli mamy w oliwie to tylko lekko zlać jej nadmiar). Do miseczki dodać rybę, pomidory, twarożek, sól, pieprz i zmiksować. Jeśli pasta okaże się za sucha ( szczególnie przy tuńczyku z zalewy własnej) to możemy dodać trochę oliwy z pomidorów. I gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz