czwartek, 29 stycznia 2015

spaghetti z czosnkiem i oliwą

Spaghetti z czosnkiem i oliwą może z powodzeniem nosić nazwę - idealne danie na koniec miesiąca :-) Pół paczki makaronu kosztuje niecałe 2 złote, a oliwa i czosnek pewnie znajdzie się w każdej kuchni. Poza tym danie to jest bezproblemowe w wykonaniu i bardzo, bardzo smaczne.
Reasumując - jakość przewyższa cenę, co w dzisiejszych czasach jest rzadkością.
Polecam wszystkim odliczającym dni do pierwszego...(i nie tylko).

składniki :

makaron spaghetti - 1/2 opakowania
oliwa z oliwek - 4 łyżki
czosnek - 4 ząbki
natka pietruszki - 2 łyżki
sól




Do garnka z wrzącą wodą z solą wrzucić spaghetti i gotować go al dente. Czosnek obrać, pokroić w plasterki a natkę pietruszki posiekać. W szerokim rondlu rozgrzać oliwę. Podsmażyć na niej czosnek ( uważać , żeby nie zbrązowiał bo będzie gorzki) i włożyć ugotowany makaron. Całość, wraz z posiekaną natką, wymieszać. Danie podawać gorące .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz