sobota, 24 stycznia 2015

grzyby w sosie śmietanowym

Dzięki temu, że jesienią udało mi się zamrozić trochę grzybów, mogę bardzo szybko wyczarować ten mega smaczny i sycący obiad.
Poza tym, to fantastycznie uczucie  jeść świeże, aromatyczne grzyby kiedy za oknem leży śnieg a niebo jest szarobure. Jeśli macie takie paczuszki z grzybami w swojej zamrażarce polecam wypróbować ten przepis :-)

składniki :

grzyby mrożone (przed zamrożeniem zostały obgotowane) - 1 paczka
śmietana (dowolna, może być nawet kremówka) - 1 kubeczek
makaron - 1/2 opakowania (pappardelle)
sól, pieprz
bulion grzybowy - 1 kostka




Grzyby rozmrozić (ja wkładam je do rondla, podlewam niewielką ilością wody i często mieszam, aby równomiernie się rozmrażały). Podlać bulionem i poddusić przez chwilę na wolnym ogniu. Dodać śmietanę, przyprawy i zagotować. W międzyczasie ugotować makaron i wyłożyć na talerze. Polać sosem. Danie gotowe :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz