środa, 28 maja 2014

zielone masełko

Zielone masełko - czyli masło z posiekaną natką pietruszki. REWELACYJNE!!! Uwielbiane przez córkę, która nota bene nie znosi zieleniny w żadnej zupie. Dziwne to strasznie, ale w stu procentach prawdziwe.
Masełkiem smaruję pajdę chleba i kolacja gotowa. Wszyscy zadowoleni a najbardziej ja, bo mało pracy a witaminki przemycone:-)


Składniki :

masło "prawdziwe" - 1/2 paczki
natka pietruszki - 1 pęczek mały lub 1/2 dużego
czosnek - 2 ząbki przeciśnięte przez praskę
sól, pieprz





Masełko (musi być wyjęte wcześniej z lodówki) dokładnie rozetrzeć z posiekana natką i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Rozsmarować (dość grubo) na kromce i delektować się pyszną kulinarną prostotą...



Na marginesie - w wielu przepisach do siekania ziół poleca się wykorzystanie blendera. Niestety mimo, iż posiadam takowe urządzenie marki Zelmer to nie jestem w stanie tych ziół posiekać - zawijają się wokół nożyka i tyle...Korzystam więc ze zwykłego noża.
Blender w miksowaniu innych różności sprawdza się idealnie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz