sobota, 17 maja 2014

Cukinia faszerowana

Fajne danie na letni obiad albo kolację. Oczywiście - tak jak wszystkie do tej pory przepisy -danie niedrogie i szybkie do wykonania. Polecam.


Składniki :

cukinia - 2 sztuki (na dwie osoby dorosłe i dziecko)
ser feta - 1 opakowanie - oczywiście pisząc "feta" mam na myśli ser fetopodobny :-)
pomidory suszone - 100 g
oliwki - 3/4 szklanki (kolor dowolny)
bazylia - parę listków do dekoracji







Cukinię umyć i poprzekrawać wzdłuż na połówki. Wydrążyć środek (nasiona) tak aby utworzyły się zgrabne łódeczki.
Pomidorki posiekać, fetę pokroić w kosteczkę a oliwki w plasterki. Cały farsz przemieszać i napełniać cukinie.
Wstawić do nagrzanego pieca (180oC) na 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz