niedziela, 8 marca 2015

nadziewane jajka na dwa sposoby

I znów inspirację do zrobienia tych smacznych jajek znalazłam w internecie (kuchniaagaty.pl). Moim zdaniem warto szukać przepisów, które wzbogacą nasze codzienne - niecodzienne menu.
Ja zawsze robiłam jaja nadziewane pieczarkami - a tym razem to jajka z dodatkiem suszonych pomidorów i z dodatkiem ziół oraz musztardy Dijon (bardzo ostra).
Obie wersje przypadły mi do gustu i pewnie nie raz je powtórzę.


składniki :

jajka - 6 sztuk
suszone pomidory - 3 sztuki
majonez - 2 łyżki
natka pietruszki - 2 łyżki
musztarda Dijon - 1 łyżeczka
papryka mielona słodka - 1/2 łyżeczki
sól, pieprz



Jaja ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Wydrążyć żółtka. W jednej miseczce połączyć połowę żółtek z 1 łyżką majonezu, natką pietruszki i musztardą. W drugiej miseczce rozmieszać drugą połowę żółtek z pokrojonymi w kosteczkę suszonymi pomidorami, 1 łyżką majonezu i 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki jaj i podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz