wtorek, 3 marca 2015

koreczki

Przepis na te koreczki wyszperałam w necie ( Kuchnia Agaty). Rzuciły mi się w oczy bo wyglądały bardzo efektowne! Zrobiłam je na "piwne" spotkanie, ale z powodzeniem można je podać na Sylwestra, imieniny lub grill - party. Kawałki chrupiącego mięsa z kurczaka, czyni je treściwymi a dodatki w stylu włoskim dodają "elegancji".
Przepis konieczny do zapamiętania !


składniki :

pierś z kurczaka (pojedyncza)  - 1 sztuka
suszone pomidory (w oliwie) - 1/2 słoiczka
oliwki - 1/2 słoiczka
mozzarella - 1 kula
przyprawa do gyrosa



Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, posypać mieszanką ziół do gyrosa i podsmażyć na oliwie z suszonych pomidorów. Mozzarellę pokroić na kawałki. Duże pomidory też przekroić na pół. Na długie szpadki nadziewać naprzemiennie: mięso, oliwka, ser, pomidor, mięso, pomidor, ser i oliwka.
Przed podaniem można skropić oliwą, lub (jak sugeruje Pani Agata) octem balsamicznym.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz