środa, 29 kwietnia 2015

Ravioli w zupie pomidorowej

Przeglądając magazyny "Good Food" zauważyłam wspaniałe zdjęcie włoskiej pomidorowej zupy z dodatkiem ravioli. Pomidorową uwielbia chyba każdy, a ravioli i inne makarony uwielbiam ja. Długo nie czekałam, żeby wypróbować ten przepis.
Zapach, wygląd a przede wszystkim smak zachwycił nas wszystkich. Na dokładkę dodam, że rodzinka po zjedzeniu, zażądała częstszych powtórek! Na pewno im nie odmówię :-)

składniki :

passata (przecier pomidorowy) - 400g ( u mnie firmy Cirio)
ravioli ze szpinakiem i ricottą - paczka 250g
bulion drobiowy - 1 i 1/2 litra
marchew - 2 sztuki
cebula - 1 sztuka
oliwa z oliwek  - 2 łyżki
fasolka szparagowa zielona mrożona lub mix fasolek  - 200g
sól, pieprz





Cebulę obrać i posiekać. Marchew obrać, umyć i pokroić w ćwierćplasterki. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulkę wraz z marchewką. Następnie dodać passatę oraz bulion. Gotować około 5 minut. Do zupy włożyć mrożoną fasolkę oraz ravioli. Gotować około 20 minut. Przyprawić pieprzem i solą do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz