wtorek, 25 czerwca 2013

Roladki z serem korycińskim

Własny ser smakuje wyśmienicie ! Dlatego postanowiłam dodać go do obiadu w postaci farszu do roladek drobiowych.
Pomysł na to danie zaczerpnięty został z audycji o serze korycińskim z Karolem Okrasą.
Fajnie smakuje i wygląda. Na niedzielny obiad nadaje się w sam raz.


Składniki:

pierś z kurczaka - 1 sztuka na osobę

plastry salami (duże) - 1 sztuka na pierś
ser koryciński - po kawałku na roladkę
sól, pieprz

dodatkowo potrzebne będą:  wykałaczki, folia aluminiowa, oliwa



 W piersi wyciąć kieszonkę, dokładnie posolić, oprószyć pieprzem i włożyć do niej plaster sera. Obwinąć roladkę plastrem salami i spiąć wykałaczką. Z foli aluminiowej oderwać płat, w który zawinięte będzie mięso. Nasmarować folię odrobiną oliwy. Zawinąć rulon i włożyć do naczynia żaroodpornego. 
Całość zapiekać w nagrzanym do 180 C piekarniku przez 40 minut.  Podawać pokrojone w plastry.

M.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz