niedziela, 4 października 2015

Kasza manna na mleku

Byłam dzieckiem lubiącym zupy mleczne...i tak mi zostało do dziś. Kasza manna to jedna z ulubionych pozycji w moim śniadaniowym menu w chłodne pory roku. Rozgrzeje i głód zaspokoi na długo. A dodatkowo w magiczny sposób przypomina mi o beztroskim dzieciństwie :-)


składniki :
na 1 osobę

mleko - 1 szklanka
cukier - 1/2 do 1 łyżki cukru
kasza manna - 2 łyżki
sól - szczypta




Do garnuszka wlewamy 3/4 szklanki mleka i dodajemy szczyptę soli. Stawiamy na palniku by się zagotowało. Pozostałe mleko mieszamy z kaszą manną. Kiedy mleko zawrze wlewamy kaszę i dosypujemy cukier. Gotujemy 3 minuty ciągle mieszając.
Zupa gotowa :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz