Przygotowanie tej potrawy jest dziecinnie proste, zajmuje niewiele czasu i jest miłą odmianą do wszechobecnych kanapek.
Składniki :
boczniaki - paczka (u mnie w paczce było 450 g grzybów)
jaja - 2 sztuki małe
bułka tarta - 1/2 szklanki
olej
sól, pieprz
Boczniaki myjemy i odsączamy na sicie z nadmiaru wody. Jaja roztrzepujemy widelcem, dodajemy do masy sól i pieprz. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Na patelnię wlewamy olej. Maczamy boczniaki w jajkach i obtaczamy w bułce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia. Ja w trakcie smażenia lekko przyciskałam grzyby, żeby wyparował z nich nadmiar wody. Usmażone boczniaki wyjąć na talerze i podawać z kromką chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz