Pomysł na to danie zaczerpnięty został z audycji o serze korycińskim z Karolem Okrasą.
Fajnie smakuje i wygląda. Na niedzielny obiad nadaje się w sam raz.
Składniki:
pierś z kurczaka - 1 sztuka na osobę
plastry salami (duże) - 1 sztuka na pierś
ser koryciński - po kawałku na roladkę
sól, pieprz
dodatkowo potrzebne będą: wykałaczki, folia aluminiowa, oliwa
W piersi wyciąć kieszonkę, dokładnie posolić, oprószyć pieprzem i włożyć do niej plaster sera. Obwinąć roladkę plastrem salami i spiąć wykałaczką. Z foli aluminiowej oderwać płat, w który zawinięte będzie mięso. Nasmarować folię odrobiną oliwy. Zawinąć rulon i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Całość zapiekać w nagrzanym do 180 C piekarniku przez 40 minut. Podawać pokrojone w plastry.
M.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz