Polecam do wypróbowania dla wszystkich co taką maszynę posiadają!
składniki :
( na chleb o wadze 1000 g)
woda - 255 ml
olej - 3 i 1/2 łyżki
cukier - 20 g
sól - 2 i 1/2 łyżeczki
mąka chlebowa (u mnie typ 550) - 640 g
drożdże suche - 1 i 1/2 łyżeczki
cebula - 130 g
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na oleju lub maśle klarowanym. Do pojemnika maszyny dodajemy składniki według kolejności: płynne, sypkie i drożdże (woda, olej, cukier, sól, mąka, drożdże). Nastawiamy program 13 (wyrabianie ciasta) waga: 1000 g i stopień zarumienienia skórki jaki nam pasuje. Po usłyszeniu sygnału - około 20 minut od rozpoczęcia - dodajemy podsmażoną cebulkę. Po skończonym pieczeniu, wyjmujemy z formy chleb i studzimy na kratce.
Przepis pochodzi z materiałów dołączonych do urządzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz